Az Alexander technika megváltoztatta az életemet

Amióta megtanultam  járni, mindig bizonytalanul közlekedtem. Akkor sem működött jól az egyensúlyérzékem, amikor egy helyben  álltam. Úgy éreztem, hogy nem tart meg a lábam.

A koraszülöttség következménye,  hogy mindkét lábam spasztikus. Kétszer meg is műtötték az achillesz inamat a lábamban. Ennek az eredményeképpen befelé forgatom a lábfejemet, amikor járok. Még a székről való felállás is nehézséget okozott. Mindig féltettek a szüleim, hogy elbotlok és összetöröm magam.

22012 őszén ismertem meg az Alexander technikát.  Ennek lényege, hogy megtanuljuk helyesebben használni saját testünket. Mióta elkezdtem járni az Alexander foglalkozásokra, nagyon sokat változtam. Már egy hónap elteltével  látványos átalakuláson mentem keresztül. Sokkal könnyebb lett a járás, az egyensúlyérzékem is javult. Lassanként és fokozatosan az egész testtartásom  megváltozott. Nem okoz már nehézséget a lépcsőn felfelé és lefelé menés, a  guggolás, a fél lábon állás. Pedig eleinte csak úgy tudtam az Alexander órákon felállni, ha megkapaszkodtam.

Ma már magabiztosan közlekedem,  jövök-megyek, és nem félek attól, hogy esetleg megbotlom vagy elesek. Az egész fellépésem más. A legjobban annak örülök, hogy megváltozott az egyensúlyérzékem, és azt is elmondhatom magamról, hogy  két lábbal állok a földön.

Persze van még mit fejlődni, de ez az egész csodálatos számomra. Jövök és megyek, akár a többi körülöttem lévő ember. Összehangolt és koordinált lett a mozgásom, hosszú lett a hátam,  nem feszítem meg a nyakamat.

Szabaddá tesz, hogy ura vagyok a testemnek. Belenézek a tükörbe és egy magabiztos embert látok. Boldog vagyok. Biztosan állok a lábamon és nem kellett hozzá orvosi beavatkozás, csak az Alexander technika és sok odafigyelés. Meg az, hogy helyesen alkalmazzam a mindennapokban azt, amit eddig sikerült  megtanulnom a technika segítségével önmagamról.

Ezt a változást nem értem volna el, ha nincs mellettem egy szakképzett tanár, aki segített és segít megismerni az Alexander technikát. Nekem ebben Kupecz Kriszta segít. Hetente két alkalommal járok hozzá. Emellett szintén heti két alkalommal megyek még Alexander órákra Magyari Beck Annához. Nagyon sokat köszönhetek nekik.

Kriszta és Anna abban is segítenek, hogy helyesen alkalmazzam a technikát a mindennapokban. Nélkülük most nem tartanék ott, ahol jelenleg. Hittek és hisznek bennem. Így én is hiszek magamban, és továbbra is szorgalmasan járok Alexanderezni. Tanulom, fejlesztem magamat, és napközben is tudatosan alkalmazom a tanultakat.

Néhány hónapja minden héten egy alkalommal csoportos foglalkozásokra is járok Annához. Ilyenkor olyan növendékekkel is együtt dolgozunk, akik már több éve tanulják a technikát, és így jobban megismerhetem ösztönös reakcióimat, azt hogy hogyan tudom megakadályozni  hibás megszokásaim eluralkodását. Ezeken a foglalkozásokon a technika működtetésének titkairól is sokat megtudhatok. Néhány alkalommal, tanári segítséggel már én is kipróbálhattam az érintést. Izgalmas pillanatok voltak. Annyira, hogy már az is eszembe jutott, milyen jó lenne, ha meg tudnám tanulni másokon is alkalmazni ezt az eljárást.

3Fontos számomra, hogy elmondjam,  ezzel a technikával meg lehet változtatni egy életet. Magammal hurcoltam egy keresztet, terhet, hogy mozgásomban korlátozott vagyok. Nehéz ezzel együtt élni, szembesülni  azzal, hogy más vagyok, mint a többiek. De azóta, hogy megismertem az Alexander technikát tudom, hogy teljes értékű és ugyanolyan vagyok, mint bárki más.

Hiszem, hogy magas sarkú cipőben fogok táncolni az esküvőmön.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>