“Az életkedvem is visszajött. A teherbírásom megnövekedett.”

Aladár gerincét 2001-ben műtötték, mert esés következtében összecsúsztak a nyaki csigolyái. Műtét előtt zsibbadt a keze oly annyira, hogy kiesett a ceruza a kezéből és zsibbadt a lába is, lábujjtól az ágyékáig. A műtét sikerült, de nem lett teljesen panaszmentes, éjszakánként gyakran fájt a lába, zsibbadt és erősen görcsölt.


Évekkel később a reumatológus orvos elküldte úszni, ami nagyon jó neki, utána jobban érzi magát. 2011-ben a gyógytornát is kiírta a doktornő, ekkor találkoztunk. Az első alkalommal mozgásvizsgálat közben feltűnt, hogy egyszerű mozdulatokra a panaszai fokozódnak és túl nagy erőt fejt ki, hogy meg tudja csinálni a feladatokat.

Az Alexander-technikát kezdtük el tanulni, hogy pontosítsuk a testérzékelését, finomítsuk-javítsuk a testéről kialakult képet. A foglalkozások alatt a panaszai enyhültek, és később is jobban érezte magát. Néhány alkalom után örömmel újságolta, hogy éjszaka, amikor a zsibbadás, fájdalom jelentkezett, ha arra gondol, amit a foglalkozásokon tanult, akkor azok elmúlnak és vissza tud aludni.

Őt idézem: „Majdnem panaszmentes lettem, igaz, nem kímélem magam. Sokszor emelgetek, cipelek, és nehéz munkát végzek. Ha komolyabb megterhelésnek vagyok kitéve, akkor előfordul, hogy zsibbad, de nem az a borzasztó érzés, ami korábban volt. Jó a közérzetem. Öt kis unokámmal biztonságban tudok játszani és foglalkozni. Az életkedvem is visszajött. A teherbírásom megnövekedett. Ha kimarad egy-egy alkalom, nagyon sajnálom, és nagyon hiányzik. Az Alexander-módszer jó hatással van rám.”
Guba Márta

Guba Márta Alexander-technika tanár és gyógytornász

2005-ben találkoztam az Alexander-módszerrel. Magyari Beck Anna és Szabó Csilla vezetésével ismerkedtem meg a módszer lényegével, a tudatos testhasználattal.

2009 júniusban lettem az Alexander-technika tanára, azóta tanítok az Alexander Stúdióban és tanulok tovább.

Az a vágy vezérel, hogy mély tudatosságot érjek el az élet minden területén. A megszerzett elméleti tudást egyszerre értsem és érezzem. Az érzéseimet, testem üzeneteit értsem. Az elméleti tudást, minél jobban tudjam alkalmazni a gyakorlatban saját magam és mások javára.

Tel (06) 20/452-9141
gubamarti@freemail.hu


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>