“Sohasem szabad belenyugodnunk abba, ha valamiben rosszul érezzük magunkat…”

 

Nori

Az Erdélyi Zeneakadémián tanultam klasszikus ének szakon, ahol úgy éreztem, hogy az az egyetemi rendszer és a tanári hozzáállás semmiképpen nem építő jellegű. A tehetségemet mintha magamba fojtotta volna azalatt a három év alatt, amit ott töltöttem. Egyszerűen az egészségtelen mentalitás miatt, ami gyengébb idegzetű zenészeket rosszabb esetben le is terelt a pályáról. 
Éreztem, hogy valamit változtatni kell. A zene túl erősen bennem élt, ahhoz, hogy attól forduljak el, ezért Budapestre felvételiztem egy Konziba, ahova  most  járok . Szakmailag sokkal többet kapok, mint a régi egyetememen.
Aztán a Fenti Erő Magyari Beck Annához irányított és az Alexander technikához. Anna érezte, hogy tele vagyok feszültséggel, amitől meg  kell  szabadulnom  ahhoz, hogy könnyebb, boldogabb lehessek. Ezért elkezdtem járni Alexander foglalkozásokra.  A  hátam  egy, két találkozás után már láthatóan kiegyenesedett. Másfél hónapja járok és teljesen megváltozott a közérzetem. Velem él a testem. Eddig mintha csak hurcoltam volna magam után, most együtt járunk, együtt éneklünk, semmilyen eddig bennem élt gátlás nélkül. 
Visszatértem pár napra az erdélyi egyetememre és annyira jól éreztem magam. Már nem a kis gátlásokkal teli, bizonyítani próbálkozó kislány voltam, hanem a testében élő, mindenkivel szabadon kommunikáló, bárhol szabadon mozgó erő. Nagyon jól telt az a hétvége. Sohasem szabad belenyugodnunk abba, ha valamiben  rosszul érezzük magunkat. Ha nem jöttem volna el az egyetemről Budapestre,  most  mennyivel szegényebb lennék….


 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>