Petra

Petra hatesztendős, hamarosan iskolás lesz. Mozgékony, tevékeny, okos, szép, kick-boxol és balettozik. Amikor megérkezik testvérével és édesanyjával az Alexander Stúdióba, felragyog a napocska. Azonnal átrendezik a szobát, de senkit nem zavarnak meg az elmélyült alexanderes munkában. Előkerülnek a tollak, színes ceruzák, papírok és a kincseket tartalmazó kistáska. És megkezdődik a játék. Belakják a nagyméretű asztal alatti teret, az éppen szabad kisszobát. Nagyon elfoglaltak és nagyon élénkek. Petra amúgy korosztályában 2012-ben elnyerte a kick-box verseny első helyezettjét. Országos bajnok.

 

Miért van akkor szüksége az Alexander foglalkozásokra?

 

A múlt évben Petra eltörte a balkezét. Ez a baleset azért is okozott komoly kellemetlenséget, mert Petra balkezes. Igen ám, de nem bírta sokáig a tétlenséget, és átszoktatta magát jobbkezesnek. A törés rosszul forrt össze, ezért három hónapig gipszben kellet lennie. Az átszoktatás elszántsága okozhatta, hogy gerincferdülése lett. Hát ezért hozta el édesanyja hozzám Alexander foglalkozásokra.
Petrával öröm dolgozni. Mert amilyen élénk  amikor játszik, boxol, vagy éppen balettozik, olyan elmélyülten alexanderezünk együtt.
Egy napon, amikor befejeztem Vele a foglalkozást, arra kért, hogy most Ő dolgozhasson velem. Tanulságos, meggyőző percek következtek. Nem akarta helyére tenni a fejemet, a kezemet, nem akarta erőszakosan kiegyenesíteni a hátamat. Csak ott volt velem csendben, elmélyült figyelemmel,és érintéséből érződött, hogy szervezetében még rendben van az a feltételes reflex-rendszer, amit később betegségeink, egyoldalú megterheléseink, stresszes életünk és félelmeink, egyszóval szocializációnk során elvesztünk, és amit idősebb korunkban újra tanulhatunk F.M.Alexander technikájával egy tapasztalt tanár vezetése segítségével.
Egyikünk sem vette észre, hogy egy szemfüles Alexander tanárjelölt lencsevégre kapta a pillanatot. Ezek a fotók pedig megjelenítik: Így alexanderezik egy egészséges lelkületű gyerek, még akkor is, ha az ő szervezete müködtetésében is akad korrigálni való.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>