Türelem Háza Alapítvány

Az 1994-óta működő Türelem Háza Alapítvány azért jött létre, hogy az első autentikus magyarországi „Alexander technika” iskolát támogassa, és a technikát hazánkban népszerűsítse.

A Türelem Háza Alapítvány humánerőforrása: három önkéntesen dolgozó növendéke az Alapítvány által támogatott iskolának. Egy gyógypedagógus, egy színésznő és egy marketing manager, akik pályázat írással, támogatók szerzésével és a technika népszerűsítésével segítik az Alapítvány munkáját.

Tanárok egyesülete

A 2009-ben megalakult CEEGAT (Alexander-tanárok Közép-kelet-európai Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülete, Central and Eastern European Guild of Alexander-Teachers) jogutódja az 1997-ben Az F. M. Alexander-módszer Tanárainak Magyarországi Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülete néven bejegyzett szervezetnek.

A korábbi egyesület az új évezredben túlszárnyalta alapítói által meghúzott határait: A Stúdió Alexander tanárképző iskolában végzett tanárok közül mind többen az ország határain túl tanítanak. Így a CEEGAT ma jelen van Szlovákiában, Szerbiában és Romániában, és egyik fő feladatának tartja az Alexander-technika népszerűsítését a közép-kelet-európai régióban, különös tekintettel azokra az országokra, ahol még nincs bejegyzett Alexander-tanár.

Mindemellett az alapító és tiszteletbeli elnök Magyari Beck Anna, valamint az újabb generációs tanárok és tanárjelöltek részéről az utóbbi évek során a nemzetközi kapcsolatok, workshopok és konferenciák tapasztalatai alapján egyre világosabban új, közös, más szervezet kereteibe nem illő etikai és szakmai nézetek és elvárások fogalmazódtak meg. Ezek idővel letisztult, írásos formát kívántak. Egyértelművé vált az is, hogy ezen magas fokú szakmai igényesség felvállalása az egyesületnek olyan markáns arculatot ad, mely önálló és jól körvonalazható, saját helyet biztosít az Alexander-technika világában.

Ezek a folyamatok vezettek a CEEGAT megalakulásához, amely ma saját oklevelet kiadó, önálló, más szervezetektől független vizsgáztatási rendszerrel, Szakmai és Etikai Kódex-szel rendelkező nemzetközi szervezet.

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>