Lenkefi Zita

 

Zita

Az Alexander-technika tanára Magyarországon (Budapesten) 2003 óta.

Pályafutását gyógypedagógusként kezdi (1993-ban szerezte diplomáját a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola Oligofrén Szomatopedagógiai szakán), ezt követően a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet Fejlődésneurológiai Osztályán helyezkedik el, ahol idegrendszerileg sérült csecsemők fejlődéspszihológiai vizsgálatával, kognitív és pszichés fejlődésük nyomonkövetésével ill. szüleik lelki támogatásával foglalkozik. Eközben részt vesz az osztályos védőnő-, gyógypedagógus- és szakorvos képzésben. 2001-ben elvégezi az EGO Klinika anya-csecsemő konzultációs képzését is.

Az Alexander-módszerrel 1998-ban ismerkedik meg Magyari Beck Anna budapesti Tanárképző Iskolájában, ahol időközben tanítani is kezdi a módszert. Diplomamunkája “A techika és én, avagy egy kezdő Alexander tanár gondolatai” , amelyben a módszerrel kapcsolatos addig szerzett tapasztalatait kívánja megosztani másokkal. 2004-ben nemzetközileg elismert diplomát kap és az Alexander Technique Internationale (ATI) felveszi tanári tagjai közé. 2006-ban szponzortanári képesítést szerez. Az Alexander-módszer hatására 2000-ben hastáncot kezd tanulni, amelyet 2003 óta oktat. Tánctanulásába és tanításába is beépíti a tanult alapelveket. 2008 óta kétféle polinéz masszázzsal ismerkedik meg (Ma-uri és Lomi-lomi), melyeknek tanulása és végzése közben nagy hasznát veszi “alexanderes” tapasztalatainak.

Tanári munkájában elsősorban az foglalkoztatja, hogy mit fedezhet fel saját magában és az általa tanított emberekben, hogy az Alexander-módszer tanulása közben milyen rejtett értékek kerülhetnek felszínre, amelyek a kényszerizom tartások, ill. az ezzel gyakran párosuló gondolkodás miatt egyébként nem tudnának kibontakozni.

Tel.: (06) 20/984-1127
lenkefiz@freemail.hu