Balogh Csenge

Balogh Csenge14 éves koromban vettem részt először Alexander-technika órán, Magyari Beck Anna studiójában. Ekkor már gerincferdülésem komoly problémát okozott, rendszeres hátfájdalmaim voltak, a gyógytorna az úszás nem hozott javulást. Az orvosok már fűzőt javasoltak. Az iskola mellett fuvolázni tanultam, a gerincferdülés a hangszeres játékot is megnehezítette, hiszen a fájdalom, gyakorlás közben is jelentkezett.

Az Alexander-órák hatására a hátfájásom 2 hónapon belül megszűnt, a studióban lehetőségem nyílt arra, hogy megtanuljak a hangszeren könnyeden, az izmok megfeszítése nélkül játszani. Ebben segítségemre volt Natalija Jovic szerb fuvolatanárnő is, aki azóta az Alexander módszert alkalmazva tanítja növendékeit.

Időközben nagyon megszerettem a technikát, elkezdett foglalkoztatni a tudatos testhasználat gondolata. Eldöntöttem, hogy a módszert én is tanítani szeretném, ennek már 4 éve. Gyakorlótanításomat külföldön végeztem Magyari Beck Anna asszisztenseként. Főiskolai tanulmányaim mellett vállalok magánórákat.

Tel: 06 70 329 5229
b.csenge29@gmail.com