Sipos Eszter

Sipos EszterTanulmányait 2003-2006-ig Kaposváron végezte, a Színművészeti Főiskolán. A Főiskola elvégzése után a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött, ahol mintegy három éven át a színház vezető színészei közé számított, és jelentős klasszikus darabokban játszott főszerepeket. Érdeklődése később mindinkább az alternatív színjátszás felé fordult.

Az Alexander technikával már Kaposváron kapcsolatba került, amikor rátalált Magyari Beck Anna A türelem gyógyító művészete című könyvére. A technikát Magyari Beck Annától és Szabó Csillától tanulta a budapesti első tanárképző intézményben, a Türelem Házában.
Az elmúlt években behatóan foglalkozott az Alexander technikával foglalkozó szakirodalommal, többek között Kelly Mcevenue, A színész és az Alexander technika című művével.
Színészként saját magán tapasztalta és élte meg a változásokat a játékában és a magánéletében egyaránt. A színész és bármilyen előadóművész számára nélkülözhetetlen ismeretekre és tudatos önhasználatra tett szert az Alexander technika által.

Hitvallása, hogy ez a technika abban segíti a színészt, hogy leküzdve lámpalázát, beszéde tisztább és érthetőbb legyen, szerepformálása hitelesebb, energiája összpontosításával tudatos színpadi jelenléte meggyőző. Ezáltal képessé válik partnerével való mélyebb kapcsolat megteremtésére, a színpadi tér és a nézőtér érzékelésére.
2011 óta – színészi munkája mellett – Magyari-Beck Anna asszisztenseként részt vesz a magyarországi és a külföldről Budapestre járó tanárjelöltek képzésében is.

Tel: 06-20-995-3668
esz-ty@freemail.hu