Kupecz Krisztina

 

Kupecz Krisztina

1984-ben végeztem az ELTE Bölcsészettudományi Karon könyvtár-történelem szakon,  levelező tagozaton,  előtte és közben az Országgyűlési Könyvtárban dolgoztam könyvtárosként. Ezután majdnem 25 évet töltöttem a HVG szerkesztőségében, ahol a dokumentáció vezetőjeként dolgoztam. Beszélek és olvasok angolul.

2008 tavaszán vettem az első Alexander órát Pálos Csillától állandó hátfájásom miatt. Már a közel harminc órás kurzus vége előtt az Alexander Technika annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy elhatároztam, én is megtanulom ezt a módszert.  2009 márciusában kezdtem tanulni Magyari Beck Anna iskolájában a Türelem Háza Alapítványi Iskolában, majd 2013 márciusában szereztem diplomát, mint az Alexander Technika tanára. Az itt töltött „diákévek” alatt Anna mellett sokat tanultam Szabó Csillától és Guba Mártától is.

A tanulás időszaka sok változást hozott az életemben, elmúlt a hát- és derékfájásom, elfelejtettem a térdfájást is, a jó testhasználattal nagyobb önismeretre tettem szert és megtanultam együttműködni a testemmel, amivel most már sokkal nagyobb harmóniában tudok élni.

Jelenleg Alexander Technika órákat adok stúdióként is működő otthonomban, élvezettel tanítok másokat miközben magamat is folyamatosan továbbképzem.

Többször látogattam el Ellie és Peter  Ribeaux londoni iskolájába, ami Centre for the Alexander Technique néven működik, hogy még több tapasztalatot szerezzek önmagam használatában.

Tel: 06-30-977-48-41
kupecz.krisztina@gmail.com