A Stúdió tevékenysége

A növendékek összetétele rendkívül változatos: orvosok, pszichológusok, egészségügyi dolgozók, zenészek, énekesek, színészek, üzletemberek, banktisztviselők, számítógépes szakemberek, a modern technikák művelői, egyetemi hallgatók, pedagógusok, sportolók.

 Magánórák:

A magánórák során a tanítvány egy tanárral dolgozik együtt. A tanár teljes figyelme a tanítványé. Közös munkájuk során a tanítvány megtanulja szabadon, könnyedén és élvezettel használni magát mozgás közben, elhagyja régi berögződéseit. A tanár a tanítvány fej-nyak-hát kapcsolatát ellenőrzi, és ennek hatását az izmok működésére, a szellemi egészségre. A talpak földdel való kapcsolata visszahat a feszültségre és a stresszre. Arra is fény derül, hogyan gondolkodik és hogyan mozog a tanítvány. A csoportos foglalkozásokkal ellentétben itt teljes a diszkréció.

Intenzív kurzusok (iskola):

A rendszeresen szervezett kurzusokon a tanárok, a harmadéves növendékek közreműködésével egy héten át, napi 6-8 órában foglalkoznak a jelentkezőkkel, akik így megismerkedhetnek az Alexander-elvvel, az elmélettel és a gyakorlattal.
A tanfolyamon résztvevők az egyéni órákon kívül sokféle mozgásos és önismereti csoportfoglalkozáson sajátítják el önmaguk egészségesebb használatát.
A növendékek kis létszámú, párcserés csoportokban sajátítják el az Alexander-technikát. Az intenzív kurzusokat megelőzően 30 magánóra adja a képzés alapját.

Gyakorlótanítás és vizsga

A harmadéves növendékek egy éven át gyakorlótanítást folytatnak. A hároméves képzés végén diplomamunkát készítenek. Az 1600 gyakorlati óra teljesítése után, a vezetőtanár ajánlásával, a tanárjelöltek vizsgát tehetnek a CEEGAT (Alexander-tanárok Közép-kelet-európai Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülete) vizsgabizottsága előtt a nemzetközi diplomáért.

2000-ben az Alexander Technique International (ATI) elismerte Tanárképző Oktató Központnak az Alexander – Stúdiót. Így az itt végzett növendékek az ATI rendes tanári tagjai is lehetnek.

Tanári továbbképzés

Folyamatos képzést és szakmai támogatást nyújtunk a már végzett tanároknak az alábbi rendszerben:
Egyéni foglalkozások, speciális koncepció szerint tartott magánórák, valamint kiscsoportos foglalkozások amelyenek során szakmai problémákat vitatunk meg, visszajelzést kap a tanári munkájáról, fejlődik az érintése mélysége és a saját testhasználata. Oktatási módszerei és készségei is folyamatosan fejlődnek.